Acasă Locale Internationale Grecia a cerut amânarea plăților către FMI și a primit răspuns favorabil

Grecia a cerut amânarea plăților către FMI și a primit răspuns favorabil

grecia_parlament_37444600

Guvernul Greciei a cerut în mod oficial Fondului Monetar Internațional (FMI) amânarea până la sfârșitul lunii iunie a ratelor care au scadența luna aceasta, primind un răspuns pozitiv, anunță surse guvernamentale elene citate de site-ul agenției AFP.

„Am exploatat o posibilitate prevăzută în contractul cu FMI, iar în acest fel vom avea și timp pentru negocieri”, a explicat un oficial guvernamental grec.

FMI a confirmat solicitarea din partea Greciei, precizând că s-a stabilit termenul de 30 iunie pentru plata sumei de 1,6 miliarde de euro.

Grecia avertizase miercuri creditorii internaționali că, în lipsa unui acord rapid, nu va plăti rata de 300 de milioane de euro către Fondul Monetar Internațional (FMI), scadentă vineri.

Grecia mai are încă trei rate de achitat către FMI în iunie, în total de 1,23 miliarde de euro.

Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Guvernul de la Atena mai are de primit din partea instituțiilor financiare 7,2 miliarde de euro prin programul de susținere financiară de 240 de miliarde de euro care se încheie în această lună.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente