Acasă Economico-social Grecia își va redeschide granițele pentru turiști pe 14 mai

Grecia își va redeschide granițele pentru turiști pe 14 mai

Grecia îşi va deschide porţile pentru turism la data de 14 mai, dacă o vor permite condiţiile epidemiologice, este mesajul transmis de ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, într-o conferinţă de presă susţinută în cadrul Târgului de Turism de la Berlin, scrie publicația elenă To Vima, preluată de Rador.
„Suntem mai mult decât optimişti. Suntem pregătiţi”, a spus Harry Theoharis, adăugând că termenul pe care îl oferă în acest moment este orientativ întrucât totul depinde de datele epidemiologice.
Pe baza planificărilor făcute de minister, Grecia intenţionează să se deschidă pentru turism la data de 14 mai, urmând ca până atunci să fie ridicate treptat restricţiile existente.
În paralel, ministrul grec al turismului a oferit informaţii şi despre cadrul de funcţionare, precum şi despre modalitatea în care vor veni turiştii în Grecia.

El a subliniat că turiştii din străinătate vor fi bine-veniţi dacă au fost vaccinaţi sau dacă au anticorpi sau dacă prezintă un test negativ efectuat înainte de călătoria în Grecia.
Turiştii vor fi supuşi unor eventuale testări aleatorii, la fel ca anul trecut. O diferenţă semnificativă ar fi utilizarea testelor rapide, ceea ce înseamnă că obligativitatea carantinării va intra în vigoare imediat, în cazul unui rezultat pozitiv.
Toate necesităţile de sănătate, spitalizare etc – legate de Covid – vor fi acoperite de statul grec, fără costuri din partea turiştilor.
Toate regulile în vigoare pentru cetăţenii greci vor fi valabile şi pentru turişti – fără deosebire şi excepţii. Purtarea măştii, de exemplu, este obligatorie în spaţiile publice, iar acest lucru va fi valabil pentru toată lumea.
În ceea ce-i priveşte pe angajaţii din sectorul turismului, Theoharis s-a angajat că vor fi incluşi printre categoriile prioritare la vaccinare, urmând să le vină rândul imediat după ce se va încheia imunizarea persoanelor vulnerabile. În acelaşi timp va continua testarea frecventă a angajaţilor din industria turismulu

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente