29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareGrevă generală la Electrolux

Grevă generală la Electrolux

Activitatea de la Electrolux este paralizată, după ce muncitorii au oprit lucrul, azi dimineață. 420 de persoane au semnat pentru greva generală.

Nemulțumirea muncitorilor vine după ce conducerea fabricii a refuzat să le acorde 2 lei/oră în plus la salariu. De altfel, conducerea companiei nici nu vrea să audă de negocieri.

Președintele Sindicatului Samus, Sorin Faur spune că în cursul zilei de astăzi vor trimite un memoriu conducerii companiei din Suedia.

Angajații companiei au fost în grevă și în cursul zilei de luni, 25 februarie, însă patronatul nu vrea să audă de niciun fel de negocieri în ceea ce privește creșterile salariale.

Sindicatul solicită 350 de lei, adică doi lei pe oră. Președintele sindicatului Samus din cadrul Electrolux, Sorin Faur, spune că în aceste condiții și salariații fabricii ar câștiga la fel cât vor lua de la 1 martie și angajații de la Kaufland, adică 2.000 de lei net.

Faur spune că solicitatrea sindicatului nu este o cerință prea mare în condițiile în care Electrolux a avut profit de 200 de milioane de euro în 2018.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente