29.8 C
New York City
marți, octombrie 4, 2022
AcasăPoliticaLocalGrupul UDMR Satu Mare oferă primele reacții după ruperea alianței la nivel...

Grupul UDMR Satu Mare oferă primele reacții după ruperea alianței la nivel local

Joi, 18 august 2022, la sediul UDMR din municipiul Satu Mare a avut loc prima conferință de presă și primele reacții oficiale oferite de liderii maghiari după ruperea coaliției de guvernare la nivel local.

Liderul Pataki Csaba a dorit să lămurească unele aspecte invocate de foștii lideri de coaliție și să sublinieze faptul că primăriile conduse de primari liberali vor avea parte, în continuare, de tratament egal cu al celorlalte primării. Pataki a mai precizat că lipsa de dialog și înțelegere cu liderul PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a dus la ruperea coaliției. Președintele UDMR Satu Mare a mai spus că de-alungul anilor s-a lucrat bine cu o parte dintre colegii liberali.

Președintele de la municipiu, primarul Kereskenyi Gabor, a vorbit pe scurt despre relația cu PNL-ul, în toți cei șase ani de parteneriat, afirmând că UDMR a fost un partener loial pentru PNL cât timp s-a aflat la conducerea județului și a municipalitații.

„Tot timpul am avut realții foarte bune cu doamna Feher, domnul Albu și cu actualii viceprimari. Dacă sătmărenii spun că orașul se îndreaptă într-o direcție bună, asta se datorează nu doar primarului, ci și viceprimarilor, care au avut o mare contribuție”, a precizat edilul.

Primarul a criticat dur decizia liderului liberal de a rupe coaliția la Satu Mare, iar prin decizia luată PNL ar dori să provoace scandal. Cu toate acestea, Kereskenyi afirmă că în continuare are relații foarte bune cu o parte dintre miniștri PNL, alături de care va și continua să conlucreze pentru proiectele de dezvoltare a municipiului Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente