Acasă Economico-social Locale sm Guvernul a alocat banii pentru județele afectate de inundații. Satu Mare primește...

Guvernul a alocat banii pentru județele afectate de inundații. Satu Mare primește 8.623.000 RON

Sătmărenii afectați de inundațiile din luna mai a anului curent, vor primi despăgubiri cuprinse între 500 și 7.000 de lei, în funcție de gradul de degradare a locuinței și bunurilor deținute. Potrivit directorului de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţia Socială – AJPIS Satu Mare, Ildiko Tivadar, în perioada 01.01.2021-22.07.2021 au fost depuse şi soluţionate un număr de 50 de cereri pentru acordarea unui ajutor de urgenţă din bugetul de stat. Toate cele 50 de cereri au fost depuse de persoane care au domiciliul pe raza comunei Beltiug. Acestea au solicitat ajutor de urgenţă în vederea depăşirii situaţiei de necesitate în care se aflau după inundațiile produse la data de 13.05.2021.

”Ca urmare a efectuării anchetelor sociale de către inspectorii sociali din cadrul AJPIS Satu Mare și asistentul social din cadrul Primăriei Comunei Beltiug, precum și a procesului verbal privind constatarea și evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, înregistrate în comuna Beltiug din data de 13.05.2021, întocmit de Comitetul Județean de Urgență Satu Mare, au fost propuse spre acordare un număr de 49 de cereri însumând 103.500 lei” transmite Instituția Prefectului Satu Mare.

În urma solicitărilor, AJPIS Satu Mare, a transmis către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, situațiile centralizatoare, cu anexele aferente(ancheta socială) privind propunerile de ajutoare de urgență pentru 49 solicitanți(31+18) de pe raza comunei Beltiug județul Satu Mare. Un singur solicitant, domiciliat în localitatea Rătești, comuna Beltiug, județul Satu Mare, nu a primit aprobare la cererea pentru acordarea unui ajutor de urgență din bugetul de stat, deoarece pagubele produse în urma inundațiilor la locuința sa au fost minore.

În acest context, din Fondul de intervenţie bugetară a Guvernului, județului Satu Mare îi va fi repartizată suma de 8.623.000 RON, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructrii locale afectate de inundații. Prin Hotărâre de Guvern vor fi alocate următoarele sume: comuna Beltiug 543.000 RON; comuna Bogdand – 2019.000RON; comuna Socond 6.056.000 RON și comuna Supur – 5000 RON.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente