Acasă Locale Nationale Guvernul a decis ca lui Iohannis să îi fie acordată Vila Lac...

Guvernul a decis ca lui Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 ca reședință oficială

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, ca președintelui ales Klaus Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 ca reședință oficială, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale.

Atribuirea vilei a fost decisă prin hotărâre de guvern.

„Clădirea are o suprafață de circa 2.000 metri pătrați și un teren de 37.230 metri pătrați, fiind dotată cu saună și piscină interioară. Vila a fost deja pregătită de Regia Protocolului de Stat” , au arătat sursele.

Conform anexei privind patrimoniul RA-APPS, vilele Lac 2 și Lac 3 mai sunt dotate cu patinoar, teren de tenis și vestiar.

Sursele citate au mai arătat că în ședința de guvern a fost discutat, pe scurt, și situația locativă a președinteluiTraian Băsescu, arătându-se că acesta mai are la dispoziție 60 de zile după încheierea mandatului prezidențial în care mai poate ocupa Vila Lac 3.

Președintele Traian Băsescu ocupă în perioada mandatului Vila Lac 3, aflată în imediata apropiere a reședinței atribuite lui Iohannis.

La începutul lunii decembrie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul îi va pune la dispoziție lui Klaus Iohannis, ca reședință prezidențială, vilele de protocol Lac 2 și Lac 3 ale Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), iar opțiunea îi va aparține acestuia.

- Advertisment -

Cele mai populare

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a...

Situația COVID în județ și în țară

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri....

A fost montat sensul giratoriu de la Burdea

Încă de aseară s-a lucrat la montarea sensului giratoriu de la Burdea. În această dimineață, cititorii noștri...

Comentarii recente