Acasă Locale Nationale Guvernul a decis ca lui Iohannis să îi fie acordată Vila Lac...

Guvernul a decis ca lui Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 ca reședință oficială

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, ca președintelui ales Klaus Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 ca reședință oficială, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale.

Atribuirea vilei a fost decisă prin hotărâre de guvern.

„Clădirea are o suprafață de circa 2.000 metri pătrați și un teren de 37.230 metri pătrați, fiind dotată cu saună și piscină interioară. Vila a fost deja pregătită de Regia Protocolului de Stat” , au arătat sursele.

Conform anexei privind patrimoniul RA-APPS, vilele Lac 2 și Lac 3 mai sunt dotate cu patinoar, teren de tenis și vestiar.

Sursele citate au mai arătat că în ședința de guvern a fost discutat, pe scurt, și situația locativă a președinteluiTraian Băsescu, arătându-se că acesta mai are la dispoziție 60 de zile după încheierea mandatului prezidențial în care mai poate ocupa Vila Lac 3.

Președintele Traian Băsescu ocupă în perioada mandatului Vila Lac 3, aflată în imediata apropiere a reședinței atribuite lui Iohannis.

La începutul lunii decembrie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul îi va pune la dispoziție lui Klaus Iohannis, ca reședință prezidențială, vilele de protocol Lac 2 și Lac 3 ale Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), iar opțiunea îi va aparține acestuia.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente