luni, februarie 26, 2024
AcasăPoliticaNationalGuvernul ar putea interveni pentru plafonarea prețului asigurărilor RCA

Guvernul ar putea interveni pentru plafonarea prețului asigurărilor RCA

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că Guvernul ar putea interveni pentru plafonarea prețului asigurărilor RCA, „dacă va fi nevoie”. Acesta a precizat că plafonarea se poate face doar pentru o perioadă determinată de timp, pentru „câteva luni”, potrivit Digi24.

Premierul a mai afirmat că a discutat cu președintele ASF despre „efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor.”

„Discutăm de o companie care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efecte”, spune premierul.

„ASF este cea care are în responsabilitatea toate acțiunile de control a ceea ce se întâmplă pe piața asigurărilor. ASF este subordonată Parlamentului și, din discuțiile pe care le-am avut, rezultă că conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament. Discuțiile pe care eu le-am avut cu președintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă e nevoie de intervenție guvernamentală și care sunt efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor. Discutăm de o companie care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efecte. Discuțiile pe care le-am avut s-au încheiat în sensul în care dumnealor, când vor avea o evaluare finală, ne vor prezenta concluziile și în funcție de aceasta, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină să plafoneze prețul. Nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată, e nevoie de un termen, de câteva luni”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul o plafonare a tarifelor RCA, după noile majorări, declara săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al instituției.

„Noi am observat emoția firească din piață cu privire la majorarea tarifelor de referință pentru RCA. Vă sesizez că avem acolo la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creștere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, atenție, confirm, în vederea protecției consumatorilor, că ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă determinată de timp. Vom vedea exact care va fi soluția concretă. Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizie”, a spus, la Digi24, Daniel Apostol.

Sursa: Digi24

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente