miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăEconomico-socialGuvernul plafonează prețul lemnului de foc, anunță premierul Ciucă

Guvernul plafonează prețul lemnului de foc, anunță premierul Ciucă

Vești bune pentru milioane de români. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat în debutul ședinței de Guvern că va fi aprobată ordonanţa de urgenţă privind plafonarea preţului lemnului de foc.

Premierul Ciucă a afirmat că Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 400 lei pe metru cub, până la 1 martie 2023, cu toate că proiectul de ordonanță de urgență aflat pe ordinea de zi arăta că prețul va fi plafonat la 500 lei pe metru cub.

„Astăzi Guvernul va adopta decizia de plafonare a prețului la lemnele de foc. Este o decizie așteptată de peste 3 milioane de oameni, de fapt sunt trei milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metru cub, la 1.500 lei/tonă la brichetele de lemn și la 2000 de lei la peleți. Preșurile includ TVA.

Este o măsură pe care am discutat-o și o aprobăm astăzi în Guvern astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toți românii să treacă cu bine iarna care vine”, a transmis premierul Nicolae Ciucă în debutul ședinței de Guvern.

Potrivit proiectului de ordonanţă, preţurile finale facturate se plafonează la 500 lei/mc cu TVA inclus pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş. Totodată, se plafonează preţurile finale facturate la următoarele produse: brichete din lemn – maxim 1.500 lei/tonă cu TVA inclus; pelete din lemn – maxim 2.000 lei/tonă cu TVA inclus.

Măsurile se vor aplica până la data de 31 martie 2023 iar cei care nu respectă aceste prețuri riscă amenzi cuprinse între 3.000-5.000 lei. Prevederile vor intra în vigoare la 10 zile de la data publicării ordonanței de urgență în Monitorul Oficial.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente