Acasă Locale Stiri Satu Mare Guvernul poate susține 1.5 milioane de muncitori în șomaj tehnic

Guvernul poate susține 1.5 milioane de muncitori în șomaj tehnic

Aproape 650.000 de români sunt în somaj tehnic, dar guvernul are capacitatea de a sprijini, financiar, cel puțin 1,5 milioane, a afirmat ministrul Muncii la Realitatea PLUS, la ,,Legile Puterii”

“Avem un număr de solicitări care totalizează 573.000 de salariați cu contracte suspendate, adică sunt, în limbaj popular, în șomaj tehnic și avem un număr total de aproape 75.000 de solicitări din partea celor care se integrează în definiția largă a altor profesioniști ,conform Codului Civil. Ne refeim aici la persoane fizice autorizate, la cei care lucrează prin întreprinderi familiale, prin întreprinderi individuale, prin alte forme de muncă, cu excepția contractului individual de muncă”, a declarat Violeta Alexandru, la emisiunea “Legile Puterii”.

Raportat la această situație, ministrul Muncii a afirmat că estimările arată că statul poate suporta plata ajutorului pentru peste un milion și jumătate de angajați trimiși în șomaj tehnic..

“Noi ne-am făcut o estimare care acoperă un număr de peste un milion și jumătate de persoane. Suntem acum la o cifră de 600.000. Vom fi pregătiți pentru orice situație, este o măsură prioritară pentru Guvernul Orban(…) Este o periodadă de șoc, sunt oameni care dintr-o dată și-au văzut afacerea închisă, oameni care și-au pierdut slujbele”, a precizat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru i-a avertizat pe angajatorii care încearcă să profite în mod incorect de ajutorul acordat de stat că riscă să fie descoperiți și vor răspunde penal. Potrivit ministrului Muncii, în timpul centralizării datelor au fost descoperite situații în care angajatorii au încercat să pună pe seama crizei restrângeri ale activității sau trimiterea în șomaj a unor angajați care s-au petrecut în perioade anterioare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Interviu cu Ioan Savu, candidat PNL Satu Mare la Camera Deputaților

Reporter: Sunteţi pe poziția doi la Camera Deputaților. Ce șanse aveți? Ioan Savu: Colegii mi-au...

”Mesajul nostru a ajuns la oameni!”Interviu cu Adrian Cozma, candidat PNL Satu Mare la Camera Deputaților

R:Mai este o săptămână și mergem la vot. Sunteți unul dintre viitorii parlamentari ai județului

Echipa PNL Satu Mare – spre o victorie sigură!

Vrem să dăm un semnal foarte clar pentru toţi cetăţenii acestui judeţ: Vrem să facem o altfel de...

Comentarii recente