Acasă Locale Stiri Satu Mare VÂRFUL epidemiei de COVID 19 - la o săptămână după Paște

VÂRFUL epidemiei de COVID 19 – la o săptămână după Paște

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat joi, în exclusivitate la Realitatea Plus, că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus poate exploda la 20 de mii dacă nu se vor respecta măsurile de a rămâne în casă. Acesta a spus că vârful epidemiei este estimat la o săptămână după sărbătorile pascale.

„Am ramas pe aceasta conceptie că nu am ajuns inca acolo sus. Daca avem grija in aceasta perioada poate la 7-10 zile dupa Paște. Dacă nu stam, atunci vom avea o multiplicare mare si atunci vom duce si la un numar mai mare de cazuri, ca numar, dar si la intindere pe orizontala si la un moment dat un varf foarte ascutit. Noi ne gandim ca la un 7-10 zile sa vedem cine face boala. Și boala se poate face în funcție de ce am făcut până acum”, a declarat Nelu Tătaru, joi, într-un interviu acordat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Despre numărul de cazuri pe care-l estimează pentru următoarea perioadă, Nelu Tătaru spune că acesta poate exploda si pana la 20 de mii daca regulile nu vor fi respectate.

„Noi ne limitam la un 10-12 mii in momentul asta. Daca nu suntem cooperanti, daca nu respectam, atunci ne gandim la un 15 mii, poate 15 poate 20 de mii. Ele pot exploda. Cu cat suntem mai multi care transmitem, cu atat si cazurile pe care le infectam sunt mai multe. Atunci cresterea se face exponential”, a atenționat ministrul Sănătății la Realitatea PLUS.

Chiar și după scăderea numărului de cazuri vom mai avea decese.

„Vedem comorbidități multe, o sa ne asteptam sa avem crestere de cazuri, poate nu exagerata, dar o sa avem, si dupa ce o sa avem un moment in care incep sa scada cazuri o sa avem decese, sunt decesele pentru că sunt cei care sufera in acest momene de cazuri cronice sau sunt pe ventilatoare, iar la un moment dat organismele cedeaza”, a mai precizat ministrul Sănătății la Realitatea PLUS.

- Advertisment -

Cele mai populare

La pescuit pe lacul din Grădina Romei

Marți, 3 august a.c., în jurul orei 17:00, mai mulți sătmăreni, adulți și copii, s-au pus să pescuiască...

Deținuții din Penitenciarul Satu Mare vor ajuta la mutarea Bibliotecii în noul sediu

Consiliul Județean Satu Mare anunță că până la sfârșitul anului, Biblioteca Județeană Satu Mare se va muta în...

Primăria municipiului Satu Mare scoate la concurs postul de arhitect șef

La sfârșitul lunii iunie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, speră guvernanții, să...

Unul dintre cei mai bine cotați barberi internaționali, a susținut un seminar la Satu Mare

În perioada 1 - 2 august a.c., la Satu Mare a avut loc un workshop de barbering, susținut...

Comentarii recente