Acasă Locale Stiri Satu Mare VÂRFUL epidemiei de COVID 19 - la o săptămână după Paște

VÂRFUL epidemiei de COVID 19 – la o săptămână după Paște

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat joi, în exclusivitate la Realitatea Plus, că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus poate exploda la 20 de mii dacă nu se vor respecta măsurile de a rămâne în casă. Acesta a spus că vârful epidemiei este estimat la o săptămână după sărbătorile pascale.

„Am ramas pe aceasta conceptie că nu am ajuns inca acolo sus. Daca avem grija in aceasta perioada poate la 7-10 zile dupa Paște. Dacă nu stam, atunci vom avea o multiplicare mare si atunci vom duce si la un numar mai mare de cazuri, ca numar, dar si la intindere pe orizontala si la un moment dat un varf foarte ascutit. Noi ne gandim ca la un 7-10 zile sa vedem cine face boala. Și boala se poate face în funcție de ce am făcut până acum”, a declarat Nelu Tătaru, joi, într-un interviu acordat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Despre numărul de cazuri pe care-l estimează pentru următoarea perioadă, Nelu Tătaru spune că acesta poate exploda si pana la 20 de mii daca regulile nu vor fi respectate.

„Noi ne limitam la un 10-12 mii in momentul asta. Daca nu suntem cooperanti, daca nu respectam, atunci ne gandim la un 15 mii, poate 15 poate 20 de mii. Ele pot exploda. Cu cat suntem mai multi care transmitem, cu atat si cazurile pe care le infectam sunt mai multe. Atunci cresterea se face exponential”, a atenționat ministrul Sănătății la Realitatea PLUS.

Chiar și după scăderea numărului de cazuri vom mai avea decese.

„Vedem comorbidități multe, o sa ne asteptam sa avem crestere de cazuri, poate nu exagerata, dar o sa avem, si dupa ce o sa avem un moment in care incep sa scada cazuri o sa avem decese, sunt decesele pentru că sunt cei care sufera in acest momene de cazuri cronice sau sunt pe ventilatoare, iar la un moment dat organismele cedeaza”, a mai precizat ministrul Sănătății la Realitatea PLUS.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente