Acasă Locale Stiri Satu Mare VÂRFUL epidemiei de COVID 19 - la o săptămână după Paște

VÂRFUL epidemiei de COVID 19 – la o săptămână după Paște

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat joi, în exclusivitate la Realitatea Plus, că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus poate exploda la 20 de mii dacă nu se vor respecta măsurile de a rămâne în casă. Acesta a spus că vârful epidemiei este estimat la o săptămână după sărbătorile pascale.

„Am ramas pe aceasta conceptie că nu am ajuns inca acolo sus. Daca avem grija in aceasta perioada poate la 7-10 zile dupa Paște. Dacă nu stam, atunci vom avea o multiplicare mare si atunci vom duce si la un numar mai mare de cazuri, ca numar, dar si la intindere pe orizontala si la un moment dat un varf foarte ascutit. Noi ne gandim ca la un 7-10 zile sa vedem cine face boala. Și boala se poate face în funcție de ce am făcut până acum”, a declarat Nelu Tătaru, joi, într-un interviu acordat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Despre numărul de cazuri pe care-l estimează pentru următoarea perioadă, Nelu Tătaru spune că acesta poate exploda si pana la 20 de mii daca regulile nu vor fi respectate.

„Noi ne limitam la un 10-12 mii in momentul asta. Daca nu suntem cooperanti, daca nu respectam, atunci ne gandim la un 15 mii, poate 15 poate 20 de mii. Ele pot exploda. Cu cat suntem mai multi care transmitem, cu atat si cazurile pe care le infectam sunt mai multe. Atunci cresterea se face exponential”, a atenționat ministrul Sănătății la Realitatea PLUS.

Chiar și după scăderea numărului de cazuri vom mai avea decese.

„Vedem comorbidități multe, o sa ne asteptam sa avem crestere de cazuri, poate nu exagerata, dar o sa avem, si dupa ce o sa avem un moment in care incep sa scada cazuri o sa avem decese, sunt decesele pentru că sunt cei care sufera in acest momene de cazuri cronice sau sunt pe ventilatoare, iar la un moment dat organismele cedeaza”, a mai precizat ministrul Sănătății la Realitatea PLUS.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente