Acasă sus Guvernul taie pensiile speciale ale magistraților condamnați pentru corupție

Guvernul taie pensiile speciale ale magistraților condamnați pentru corupție

Guvernul discută, în ședința de marți, proiectul de lege privind eliminarea pensiei speciale pentru magistrații care au fost condamnați pentru fapte de corupție, pentru fapte în legătură cu serviciul săvârșite cu intenție și pentru orice alte fapte care aduc atingere prestigiului justiției.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat săptămâna trecută, cu observații, proiectul privind pierderea pensiilor de serviciu ale magistraților condamnați definitiv pentru corupție și excluși din magistratură din acest motiv.

 „Plenul CSM a avizat favorabil propunerea de eliminare a pensiei special pentru magistrații care au fost condamnați pentru fapte de corupție, pentru fapte în legătură cu serviciul săvârșite cu intenție și pentru orice alte fapte care a duc atingere prestigiului justiției. Nu se pune problema de o modificare a ceea ce am propus noi, pentru că noi am adus pe masa CSM un text, pentru a fi dezbătut. În urma unor dezbateri, au rezultat câteva propuneri tehnice din partea CSM, care vor fi însușite de Ministerul Justiției și am convenit asupra acestor categorii de infracțiuni în domeniul de aplicare al legii” , a declarat atunci ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, la ieșirea de la ședința Plenului CSM în care a fost avizat proiectul de lege.

Ministrul Justiției a ținut să precizeze că legea se va aplica și magistraților deja condamnați definitiv.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente