miercuri, iunie 19, 2024
AcasăLocaleNationaleGuvernul va lansa programul „Primul Salariu” pentru absolvenții de facultate

Guvernul va lansa programul „Primul Salariu” pentru absolvenții de facultate

Guvernul lansează în luna iunie Programul ”Primul salariu”, potrivit căruia absolvenți de studii superioare vor avea garantat de la stat un venit de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani și subvenționarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menținerea angajării timp de cinci ani.

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că acest Program va intra în vigoare până la sfârșitul lunii iunie, el menționând că măsurile de stimulare a angajării tinerilor vor fi incluse într-un act normativ aflat în lucru la Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

”În cadrul MMSJ s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de lege de completare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă. Actul normativ respectiv va conține dispoziții specifice privind modalitățile de acordare, finanțare și implementare a măsurii prevăzute în programul Primul salariu. Până în prezent, în cadrul grupului de lucru a fost elaborat un prim draft ce urmează a fi asumat de către MMSJ, împreună cu estimarea impactului financiar asupra bugetului asigurărilor pentru șomaj. Potrivit Programului anual de lucru al Guvernului pentru 2017, termenul de realizare al proiectului de lege menționat este stabilit pentru sfârșitul trimestrului II 2017”, a precizat deputatul, care a primit informațiile de la Ministerul Muncii.

Prin acest program, vor fi stimulați pe de o parte tinerii, astfel încât să își găsească un loc de muncă stabil imediat după finalizarea studiilor de licență, iar pe de altă parte vor fi încurajate companiile private să angajeze absolvenți de facultate, beneficiind de reduceri fiscale din partea statului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente