Acasă sus Hai la țoale, neamule!…..Careiul – oraș european?

Hai la țoale, neamule!…..Careiul – oraș european?

In municipiul Carei,oras cu pretentii de urbe europeana potrivit celor declarate de conducerea orasului,se promovează  cu încrancenare comerțul cu vechituri în fața celui mai reprezentativ liceu al orașului,aflat în vecinătatea Pieței agroalimentare.

Și în acestă săptămână,ziua de luni a venit cu blocarea unei artere de circulație cu 2 benzi,pentru ca direct pe trotuar,comercianții să expună anvelope vechi sau haine folosite sau diverse alte obiecte ce prisosesc în gospodărie

Dacă până la această dată activitatea acestor comercianți  se desfășura în incinta Pieței,de câteva săptămâni încoace ei au fost mutați direct pe stradă,deși votul consilierilor UDMR din ședința CL din 16 mai a fost pentru organizarea acestui comerț cu vechituri în ziua de duminică.Nu ar fi pentru prima dată când o hotărâre de consiliu nu ar fi respectată dar e una dintre inițiativele care nu este agreată de către primar și totuși este pusă în practică.

Comerțul stradal cu vechituri pe  străduța  de lângă  Liceul  Teoretic a fost susținut  la ședința din 16 mai de către viceprimarul municipiului ca o reacție la cele  vizitate de  dumnealui prin străinătate și astfel să aplice și în Carei acest tip de afaceri.

Deținătorii de  lucruri vechi stau înșirați pe marginea  magazinelor moderne, nu demult construite de primărie pentru a aduce Piața la nivel european,oferind posibilitatea comercianților de a-și desfășura activitatea în condiții decente.

Piața agroalimentară din municipiul Carei a devenit în ultimul timp  preponderent  piață pentru mărfuri industriale.Deși au fost construite foarte multe spații comerciale din termopan,pe ambele laturi ale pieței,care cuprind o ofertă vastă de mărfuri industriale,spațiile alocate altădată producătorilor agricoli au fost invadate tot de mărfuri nealimentare .Desi Careiul este o zonă cu potențial agricol ridicat,prețurile produselor agricole din piață sunt mai ridicate ca în alte părți și deci careienii sunt dezavantajați.

Producătorii agricoli se îndreaptă  spre alte localități,unde datorită concurenței,și prețurile din piețe sunt mai scăzute ca la Carei.Aspectul nu face însă obiectul de studiu  al administrației locale care este recunoscută pentru lipsa de susținere a locuitorilor din Carei.Promovarea unui Târg de vechituri și antichități într-o locație decentă,cu toate utilitățile,deja existentă pe strada Oborului,a fost refuzată la ședința de CL din 16 mai.

În acea locație există un spațiu generos,asfaltat,grupuri sanitare și sursă de apă iar din copacii tăiați în ultima perioadă de timp se poate  confecționa  un mobilier tip tarabă în orice atelier de tâmplărie.

Daniela Ciută

3 COMENTARII

  1. l-am vazut pe daniela vindea vechituri ce nu le mai poarta ilie,ce bine ca a facut jeno acest comert stradal ca in amsterdan,traiasca jeno primarul

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente