joi, februarie 29, 2024
AcasăsusHaosul din țară continuă

Haosul din țară continuă

Fermierii și transportatorii care protestează deja de câteva zile au ajuns și în Capitală. 

După ce forțele de ordine i-au blocat pe manifestanți timp de cinci zile la intrările din București, mulți și-au lăsat utilajele și au hotărât să vină în Capitală cu mașinile personale. 

Nemulțumiți că negocierile purtate cu reprezentanții Guvernului au eșuat, transportatorii au înconjurat aseară clădirea Parlamentului. La protest s-au alăturat și mai mulți bucureșteni. 

Protestele au continuat și în mai multe județe din țară. Protestatarii au blocat străzile și cele mai importante puncte de trecere a frontierei precum Nădlac, Siret sau Albița. S-au adunat acolo și nu au mai lăsat pe nimeni să treacă. 

Traficul perturbat și astăzi

Iar protestele transportatorilor și fermierilor ar putea perturba și astăzi circulația mașinilor pe mai multe șosele din țară, avertizează luni dimineață autoritățile. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni dimineață, nu sunt autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier. 

„La nivelul țării, circulația se desfășoară în general pe un carosabil uscat, cu temperaturi negative și valori de trafic scăzute. În județele Arad și Argeș, izolat sunt condiții de formare a poleiului. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale”, transmite Infotrafic. 

Pe DN 2 însă, în localitatea Afumați, județul Ilfov, circulația este restricționată pe prima bandă pe ambele sensuri. Banda este ocupată de autocamioane care participă la protestul transportatorilor. 

Se recomandă șoferilor să „se intereseze cu privire la restricțiile de trafic, să evite zonele cu manifestații, alegând rute alternative, și să respecte indicațiile polițiștilor care desfășoară activități în teren de fluidizare a circulației”, mai scrie Infotrafic. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente