joi, februarie 22, 2024
AcasăsusNoi acuzații între coaliții

Noi acuzații între coaliții

Premierul Marcel Ciolacu ar fi trebuit să aibă o reacție mai promptă în privința protestelor transportatorilor și fermierilor, declară la RFI vicepreședintele PNL Florin Roman. El consideră că „s-a tergiversat destul de mult”.

Florin Roman spune despre protestele transportatorilor și fermierilor că „protestul e în linie cu ceea ce se întâmplă practic în mai multe țări din UE și e clar că e o problemă la nivelul întregii Uniuni Europene, urmare a transportului cerealelor din Ucraina, dar și a influențelor pe care le are războiul asupra agriculturii la nivel european”.

„Foarte multe din solicitările fermierilor din punctul nostru de vedere sunt îndreptățite, dar unele pot fi rezolvate imediat, altele va trebui foarte clar să avem un răspuns din partea Ministerului Agriculturii la cerințele oamenilor”, transmite Roman.

Vicepreședintele PNL așteaptă soluții și de la Comisia Europeană.

„Din ce am înțeles de la domnul ministru Boloș, zilele astea la Bruxelles va avea loc o discuție cu Comisia, pentru că foarte multe din punctele pe fiscalitate au fost introduse sau scoase anul trecut, urmare a unor angajamente pe care din păcate le-am avut prinse de domnul Ghinea în PNRR (…). Eu cred că trebuie găsită o soluție comună la nivel european și problema trebuie tratată și discutată foarte serios cu Comisia”, a adăugat Florin Roman.

Liberalul apreciază că premierul Marcel Ciolacu a avut o reacție întârziată în privința protestului fermierilor și transportatorilor.

„Eu mă așteptam, sincer, cunoscându-l pe domnul Ciolacu, la o reacție mai promptă în fața acestor nemulțumiri ale fermierilor și transportatorilor și mă așteptam ca încă din primul moment să se așeze la masa negocierilor. N-am înțeles, vă spun foarte sincer, care a fost fundamentul pentru care practic s-a tergiversat destul de mult, chiar câteva zile au avut nevoie premierul și ministrul Agriculturii să vină la masa dialogului cu cei nemulțumiți, mai ales că totuși vorbim de o zonă de agricultură, unde electoratul PSD-ului e destul de puternic pe zona asta”, a specificat Roman.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente