vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareHolocaustul a fost comemorat și la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”

Holocaustul a fost comemorat și la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”

Începând cu 2004, la noi în țară se comemorează Ziua Națională a Holocaustului. În data de 9 octombrie, ș a fost comemorată această zi.

În deschiderea activității a vorbit directorul școlii, prof. dr, Popescu Vlaicu. Apoi elevilor li s-a explicat ce înseamnă acest holocaust, prin vocea doamnei prof, Cădar Angela. Elevii claselor a XI-a și A XII-a au pregătit o expoziție de fotografii care ilustrează sugestiv ororile evenimentului respectiv din al doilea război mondial și moartea a șase milioane de evrei în lagărele de exterminare de la Auschwitz-,Birkenau, Sobibor, Treblinka. Nu trebuie să uităm acest trecut plin de cruzime și trebuie să avem grijă să nu se repete.

Elevii și toți cei prezenți s-au arătat profund impresionați de aceste lagăre naziste ale morții, de această mare tragedie față de care nicio persoană nu trebuie să rămână indiferentă.

Tot  în această frumoasă zi, în curtea interioară a liceului a înflorit…liliacul. Două flori superbe care strălucesc printre crenguțele uscate rămase pe arbust.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente