Acasă sus Hoți de tractoare prinși, percheziții și la Satu Mare

Hoți de tractoare prinși, percheziții și la Satu Mare

Polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în colaborare cu autoritățile franceze, au destructurat o grupare infracțională, suspectată că ar fi comis zeci de furturi de tractoare, de pe teritoriul Franței, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat.

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Maramureș, Mureș, Satu Mare, Alba și Brașov și două controale la societăți comerciale, pentru destructurarea unei grupări infracționale cu legături în Spania și Ungaria, specializată în furturi de tractoare, de pe teritoriul Franței.

Totodată, au fost puse în executare 4 mandate europene de arestare, emise de autoritățile franceze.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor serviciilor de investigații criminale din cadrul I.P.J. Maramureș, I.P.J. Mureș, I.P.J. Alba și I.P.J. Brașov.

La activități au participat și reprezentanți ai autorităților judiciare din Franța, însoțiți de ofițerul de legătură al jandarmeriei Franceze la București.

În urma investigațiilor, a reieșit faptul că, membrii grupării ar fi comis, începând din luna august 2012, 39 de furturi de tractoare de la societăți de vânzare utilaje agricole din Franța. Prin activitatea infracțională, suspecții ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.

Membrii rețelei, cetățeni români, domiciliați în Spania, s-ar fi deplasat în Franța, unde ar fi comis furturile de tractoare, care erau transportate cu tiruri în Spania. De aici, tractoarele erau transportate în estul Europei, în special în Ungaria, unde erau vândute în baza unor documente falsificate.

În urma cercetărilor, au fost descoperite în România, Germania și Ungaria, mai multe tractoare furate din Franța.

Au fost identificați 15 membri ai grupării, 12 cetățeni români și 3 maghiari (2 dintre aceștia fiind arestați în Ungaria).

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente