Acasă Locale Stiri Satu Mare Hoție pe față la Lidl Satu Mare. Produse cu pâna la 70%...

Hoție pe față la Lidl Satu Mare. Produse cu pâna la 70% mai scumpe decât în alte țări

lidl

Lanțul de magazine de tip discount Lidl are la aceleași produse în România și Polonia diferențe de preț de până la 67%, arată datele companiei de cercetare de piață Hipercom Consul­ting.

Astfel, Lidl are în Polonia, cea mai dez­voltată economie din regiune, cu un sa­lariu mediu net de circa două ori mai mare decât cel de 400 de euro din România, pre­țuri mai mici la salam, iaurt sau unt com­parativ cu piața locală. La polul opus, în România sunt prețuri mai mici la hrană uscată pentru pisici, la tarte cu creveți și legume și la roșii uscate în ulei, scrieZiarul Financiar.
Pentru această comparație Hipercom Con­sulting a ales aceleași produse, sub același brand și la același gramaj. Pentru a face comparația de preț au fost alese pro­dusele promovate în cataloagele Lidl din cele două țări, unde compania promovează săp­tămânal câteva zeci de articole ali­men­tare și nealimentare. Spre deosebire de ceilalți retaileri care pariză atât pe bran­duri naționale și interna­țio­nale, cât și pe mărci private, Lidl pro­mo­vează în cata­loage în special mărci proprii. De altfel, acestea reprezintă circa 80% din totalul produselor aflate pe rafturile magazinelor Lidl.
Retailerii publică anual câteva sute de cataloage, acestea fiind de altfel unele dintre cele mai importante instrumente de pro­movare, alături de site-urile proprii. Aici sunt afișate în special produsele la ofertă sau promoție.
Cataloagele sunt livrate în cutiile poș­tale ale consumatorilor și sunt oferite gra­tuit și în magazine. Compania Hiper­com Mo­nitoring analizează doar pre­țurile din ca­taloage, nu și de la raft. Pentru a avea aceeași bază de comparație, în cazul Lidl au fost alese aceleași produse promovate în ca­taloagele companiei din România și Po­lonia de regulă  din aceeași perioadă calen­da­ristică. Pentru această analiză au fost com­parate doar cataloagele din luna fe­bruarie.
Datele au relevat faptul că în Polonia sunt mai ieftine produsele de bază – iaurt, salam sau unt -, în timp ce România are prețuri mai mici la delicatese.
Reprezentanții Lidl România nu au răspuns până la închiderea ediției pentru a explica de ce există diferențe de preț între cele două țări la aceleași produse în aceeași perioadă. România este una dintre cele mai sărace economii din UE, ocupând o poziție la coada clasamentului alături de Bulgaria.
- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente