Acasă Locale Iluminatul festiv se pornește de Sfântul Andrei. Fără foc de artificii de...

Iluminatul festiv se pornește de Sfântul Andrei. Fără foc de artificii de Anul Nou

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, 16 noiembrie de la ora 12.30, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a oferit primele detalii despre Târgul de Crăciun organizat în municipiul reședință de județ.

Potrivit declarațiilor făcute de edil deschiderea Târgului va avea loc la data de 30 noiembrie, de Sf.Andrei, și se va închide la data de 3 ianuarie 2022. Iluminatul ornamental va fi concentrat în centrul municipiului și străzile adiacente, cât și in 3 locații din cartiere. Discutăm despre Centrul Vechi, Piața Libertății, parcul Liniștii din Micro 16, Parcul UFO din Micro 17 și parcul din cartierul Solidarității. De asemenea se vor face proiecții feerice pe mai multe clădiri din cartiere cât și pe clădiri din localitățile județului.

În acest an Piața 25 Octombrie și Pasajul Corneliu Coposu nu vor fi imbodobite, asta din cauza lucrărilor de modernizare efectuate în Centrul Nou. Totodata va lipsi și focul de artificii, evident din cauza restricțiilor impuse de COVID-19.

Moș Crăciun și spiridușii săi îi așteaptă pe copii în Parcul Central

În ceea ce privește Târgul de Crăciun, autoritățile au precizat că vor fi prezenți 33 de producători locali și meșteri artizani. La toate căsuțele producătorilor sătmărenii vor găsi nenumărate produse alimentare și artizanale. Accesul vizitatorilor se va face cu respectarea tuturor regulilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19.

Până în 25 noiembrie, producătorii care doresc să aducă produse la căsuțele din Parcul Libertății, sunt rugați să completeze formularul în baza căruia se va face selecția, pe care îl găsesc la următorul link: https://bit.ly/producatorsm . Și în acest an, Primăria va da prioritate producătorilor sătmăreni.

Pe platoul din centrul parcului va fi amplasată și coroana de Advent, prin care se vor marca duminicile înainte de Sfintele Sărbători de Crăciun, în speranța că locuitorii vor simți momentele speciale de apropiere a sărbătorilor. Prima lumânare din coroana de Advent se va aprinde pe 26 noiembrie.

În acest an, Moș Crăciun ajunge și el la târg. Căsuța lui din centrul parcului va fi decorată festiv, iar Moș Crăciun și spiridușii lui îi vor aștepta pe cei mici și mari pentru a prelua scrisorile și pentru a face fotografii.

Organizatorii Târgului de Crăciun sunt: Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zafirescu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente