Acasă sus Imagini dezolante în Piața de Vechituri. Din cauza Certificatului Verde, Piața a...

Imagini dezolante în Piața de Vechituri. Din cauza Certificatului Verde, Piața a fost aproape goală

Miercuri, 27 octombrie 2021, zi de piață în Piața de Vechituri din municipiul reședință de județ. Nimic neobișnuit până acum, mai ales că duminica trecută a fost redată în folosință după finalizarea lucrărilor de modernizare. În cursul zilei de duminică sute de oameni, poate chiar 1.000 din estimările celor prezenți, au mers să facă cumpărături și să se aprovizioneze, în mare parte, cu încălțăminte și articole vestimentare de sezon. Ei, în a doua zi de piață de după redeschidere, lucrurile au stat exact invers.

La aproximativ ora 12.00 am ajuns și noi în Piața de Vechituri pentru a vedea cum decurg lucrurile, asta după ce marți, 26 octombrie 2021, Primăria municipiului Satu Mare a anunțat că începând de la data de 27 octombrie 2021, accesul în Piață se face doar pe baza Certificatului Verde, atât pentru cumpărători, cât și pentru comercianți. Măsura vine în urma noilor restricții aprobate de Guvern.

Astfel ajunși acolo, am constatat că toate punctele de acces în Piață erau închise, cu excepția celor două intrări principale. La cele două intrări principale un angajat al ADP, împreună cu un polițist de la Poliția Locală, verificau Certificatele celor care doreau să intre în Piață.

După verificări am intrat și noi iar prima imagine văzută ne-a mâhnit, mese goale întinse, munți de haine și cumpărători puțini, chiar mai puțini decât comercianții. Se poate asemăna cu imaginea României de astăzi, o Românie goală pe dinăuntru, îngenunchiată de pandemia de Coronavirus.

Părerile comercianților au fost cam aceleași. Cei care erau la mese, erau vaccinați deja, de dinaintea implementării acestei măsuri, astfel că nu aveau o problemă împotriva vaccinării. Erau mâhniți de lipsa cumpărătorilor și totșusi aveau speranța că oamenii se vor vaccina, și vor avea din nou acces în Piață.

O doamnă care vinde în Piața de Vechituri de 3 ani, spunea că până la ora 12.00, a vândut de doar 5 lei, aceasta fiind pensionară. Era dezamăgită de măsura luată de Guvern și spunea că nu știu guvernanți, dacă oamenii care fac un ban în plus pe lângă pensie, au să pună o pâine pe masă sau nu. Pensionara recunoștea că la piață făcea un leu în plus, că cei 1.000 de lei nu vor ajunge la plata facturilor. De mâncare nu-i problemă, a spus, ”noi mâncăm și cartofi și varză, fasole”, dar cheltuielie se plătesc cu bani.

Totuși oamenii își păstrează speranța și au spus că vor continua să vină să vândă în Piață.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente