joi, februarie 9, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareImigranți irakieni prinși la frontiera cu Ungaria

Imigranți irakieni prinși la frontiera cu Ungaria

În data de 10 octombrie, la nivelul Sectorului PF Carei s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe raza localității Foieni, la aproximativ 1500 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a mașinii constatând că acesta este condusă de un cetățean rus, în vârstă de 50 ani iar în mașină se mai aflau opt cetățeni afro-asiatici, care nu își justificau prezența în zonă la acea oră.

Aceștia, împreună cu conducătorul auto au fost conduși la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Din primele verificări s-a constatat faptul că este vorba de 8 cetățeni irakieni, patru adulți și patru minori, cu vârste cuprinse între 2 și 32 de ani, toți fiind solicitanți de azil pe teritoriul țării noastre.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că cetățeanul rus, care intrase legal în România, i-a călăuzit pe cei 8 cetățeni irakieni până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, aceștia intenționând să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge în Germania.

Cetățenii irakieni sunt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul rus pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Totodată, pe numele conducătorului auto a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, autoturismul folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente