Acasă Economico-social În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură, îmbrăcăminte, întreținere, mobilier, mașini, mijloace de transport în comun, servicii de telefonie mobilă, sport, divertisemnt, restaurante și hoteluri. Potrivit datelor furnizate de Eurostat, nivelul preţurilor pentru bunurile de consum şi servicii în Uniunea Europeană a fost foarte diferit de la o țară la alta.

Studiul arată că cele mai reduse prețuri s-au înregistrat în România, țara noastră având 55% din media UE. Prețuri mici au înregistrat și bulgarii, cu o medie UE de 56% și Polonia cu 58%.

La polul opus în cea ce privește cel mai mare nivel al prețurilor în Uniunea Europeană, s-a situat Danemarca cu 141 procente din media UE, Irlanda și Luxemburg fiecare cu o medie de 136%, Suedia cu un procent de 130% și Finlanda cu 126%.

Spre exemplu, prețul pentru bunurile de consum și servicii în UE în 2021, a fost de trei ori mai mic în România decât în Danemarca. Anul trecut, românii au plătit cele mai mici prețuri din UE pe alimente şi băuturi nealcoolice. În acest sector România a avut un procent de 66% din media UE, urmată de Polonia cu 68%. În Danemarca (129% din media UE), Luxemburg (126%) şi Austria (125%) s-au achitat cele mai ridicate prețuri pe alimente și băuturi nealcoolice.

În sectorul îmbrăcăminte s-au înregistrat cele mai mici diferențe de prețuri. Media UE a variat între 73% în Ungaria și 130% în Danemarca.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente