Acasă Locale Nationale În aprilie va avea loc o grevă generală a angajaților din administrație

În aprilie va avea loc o grevă generală a angajaților din administrație

grevaprofesorilor_4_b

Angajații din administrația publică anunță că, în aprilie, vor organiza o grevă generală de o zi cu întreruperea activității în instituții, în semn de protest față de faptul că Guvernul nu a dat curs revendicărilor formulate, între care acordarea de tichete de masă și majorarea salariilor.

Potrivit unui comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) transmis, joi, ziua grevei generale va fi stabilită de către Biroul executiv al federației, după ce va fi încheiată procedura de strângere a semnăturilor privind acordul tuturor salariaților pentru participarea la această acțiune de protest.

“Având în vedere că, până la această dată, reprezentanții Guvernului nu au dat curs solicitărilor și doleanțelor angajaților din primării, consilii județene și instituții subordonate acestora de pe întreg teritoriul țării, FNSA va continua acțiunile de protest și va organiza greva generală cu întreruperea activității timp de o zi în instituțiile din administrația publică locală. Aceasta se va desfășura în luna aprilie, la o dată ce va fi stabilită de către Biroul executiv al federației, după ce va fi încheiată procedura pentru strângerea de semnături, în prima săptămână a lunii aprilie, privind acordul tuturor salariaților pentru participarea la această acțiune de protest”, se arată în documentul CITAT.

Reprezentanții FNSA au susținut că Guvernul a dovedit, încă o dată, “lipsa de interes pentru rezolvarea problemelor grave în ceea ce privește salarizarea și drepturile angajaților care își desfășoară activitatea în administrația publică locală”.

“Revendicările minimale se referă la reglementarea și liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din VENITURI proprii, și creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”, se mai arată în documentul CITAT.

FNSA a declanșat, în luna ianuarie, conflictul colectiv de MUNCĂ, a înștiințat Guvernul despre acest lucru, iar în luna februarie a organizat o grevă de avertisment, care a presupus întreruperea programului de lucru timp de o jumătate de oră în primării, consilii județene și instituții subordonate acestora de pe întreg teritoriul țării.

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente