Acasă Locale Stiri Satu Mare În ce condiții vor primi pensionarii bilete de tratament?

În ce condiții vor primi pensionarii bilete de tratament?

Condiţiile privind acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari şi asiguraţi a fost tema principală a şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, şedinţă convocată de prefectul judeţului, Darius Filip.

Reprezentantul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, directorul executiv adjunct Radu Coşa a prezentat alocarea, condiţiile şi criteriile de acordare a biletelor de tratament. Astfel, pe anul 2019, numărul locurilor în unităţile balneare de tratament, alocate la nivel naţional, este de 59.622 de locuri, iar judeţului Satu i s-au alocat 18 serii de bilete de tratament, comparativ cu anul 2018, când au fost alocate 19 serii de bilete de tratament în cadrul cărora s-au valorificat 4574 bilete.

Solicitările de bilete sunt depuse pentru diferite perioade ale anului, fiind înregistrate până în acest moment un număr de 2565 de cereri pentru acordarea unui bilet de tratament în cursul anului 2019.
Criteriile generale în baza cărora se acordă biletele de tratament balnear, cu suportarea unei contribuţii sau în mod gratuit după caz, sunt următoarele:
🔹persoanele solicitante trebuie să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii;
🔹solicitanţii trebuie să dovedească existenţa unei afecţiuni medicale, care să necesite tratament balnear corespunzător.

Biletele de tratament se acordă în conformitate cu criteriile specifice, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare şi eventualele suplimentări primite de la Casa Naţională de Pensii Publice. Criterii specifice de acordare privesc categoria de pensie a beneficiarului, cuantumul total brut al drepturilor de pensie precum şi dacă solicitantul a beneficiat sau nu de bilet de tratament balnear în ultimii doi ani. În baza acestor criterii se întocmeşte un punctaj aferent fiecărei cereri, prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente