29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăEducatie&CulturaLucrările la biserica de lemn din Apa, sunt în grafic

Lucrările la biserica de lemn din Apa, sunt în grafic

Biserica de lemn din localitatea Apa, ridicată în memoria dr.Vasile Lucaciu, va fi dată spre folosință în curând. După finalizarea lucrărilor de conservare a lemnului, biserica va deveni spațiu cultural, practic va găzdui evenimente culturale și ateliere de artă sacră.

”Am participat astăzi, la Apa, la o întâlnire cu primarul localității și conducerea Muzeului Județean Satu Mare pentru a reuși să punem în valoare acest spațiu ecumenic. După finalizarea lucrărilor de conservare a lemnului, biserica va deveni un spațiu cultural și de evenimente prin implicarea comunității, în special a tinerilor prin ateliere de artă sacră, activități importate pentru formarea lor spirituală, într-o atmosferă de relaxare, cultură și istorie, în obiectivul muzeal al marelui erou al sătmărenilor, marele erou național dr. Vasile Lucaciu.

În acest an sărbătorim Centenarul dr. Vasile Lucaciu, astfel că instituțiile de cultură vor organiza o serie de manifestări, simpozioane și întâlniri”, transmite vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente