Acasă Economico-social In loc de pahare și îndulcitori, vameșii au descoperit țigări și tutun

In loc de pahare și îndulcitori, vameșii au descoperit țigări și tutun

Un maramureșean s-a prezentat luni, 7 iunie 2021, în Punctul de Trecere a Frontierei – PTF Petea. Tânărul de 27 de ani conducea o autoutilitară înmatriculată în România și dorea să iasă din țară. În timpul controalelor specifice, polițiștii de frontieră au descopeit că încărcătura era alta decât cea declarată de conducatorul auto. În loc de îndulcitori și pahare, vameșii au descopeit tutun pentru nargilea și pachete cu țigări.

”Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Şoferul a declarat că transportă pahare din sticlă şi îndulcitor, dar cu ocazia verificărilor colegii noştri au constatat că, de fapt, coletele conţineau ţigări de provenienţă extracomunitară. În unul dintre paleţi, încărcat aparent cu pahare lucrate manual, în 14 colete au fost descoperite pachete cu ţigări. De asemenea, în alte două cutii care, conform documentelor, ar fi trebuit să conţină îndulcitor, se aflau pungi cu tutun pentru narghilea.„ a transmis Poliția de Frontieră Română.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.300 pachete de ţigări, în valoare de 85.410 lei şi 434 kg tutun pentru narghilea, în valoare de 43.400 lei. Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  contrabandă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente