joi, februarie 2, 2023
AcasăEducatie&CulturaÎn localitatea Baba Novac se va construi un centru etnografic

În localitatea Baba Novac se va construi un centru etnografic

Orașul Ardud a obținut o nouă finanțare care va aduce un plus extraordinar de mare pentru tot ceea ce înseamnă promovare turistică. În localitatea Baba Novac va fi înființat un centru etnografic în care vor fi promovate comunitățile din Ardud și localitățile aparținătoare.

Potrivit primarului Marius Ovidiu Duma, primăria Orașului Ardud a obținut o finanțare de 1.006.994,39 € pentru proiectul care vizează “Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centru Etnografic Zona Codrului, în localitatea Baba Novac” .

„Finanțat prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” S.A., proiectul are ca principale obiective revitalizarea și reabilitarea clădirii școlii vechi (situată în centrul localității Baba Novac, clădire dezafectată de peste 30 de ani), dar și înființarea unui centru etnografic care să pună la un loc patrimoniul material și imaterial specific tututor comunităților din Ardud și din localitățile aparținătoare, patrimoniu care să transforme Centrul Etnografic de la Baba Novac intr-o locație reprezentativă pentru multiculturalitatea întregului areal.

Trei săli de expoziție, o sala multifuncțională, un hol generos pentru recepții, spații tehnice și administrative, dar și dotările moderne vor transforma Baba Novac într-un obiectiv turistic care va revitaliza zona”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul din Ardud.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente