joi, iunie 20, 2024
AcasăSportClubul Sportiv Municipal Satu Mare preia numele de Olimpia. Anunțul a fost...

Clubul Sportiv Municipal Satu Mare preia numele de Olimpia. Anunțul a fost făcut de primar în compania unor glorii ale fotbalului sătmărean

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 22 septembrie 2022, la Stadionul ”Olimpia Daniel Prodan”, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a anunțat faptul că se schimbă numele clublui sportiv municipal în Olimpia Satu Mare.

Inițiativa este susținută de foste glorii ale fotbalului sătmărean, de foști jucători, antrenori cât și de jucători și antrenori aflați încă în activitate. În cadrul conferinței de presă au fost prezenți doar câțiva dintre aceștia: Ludovic Keizer, Florin Fabian, Zoltan Ritli, Tiberiu Csik, Cosmin Iuhas și Istvan Mureșan alături de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

34 de foști fotbaliști de la Olimpia, inclusiv din generațiile de aur care au evoluat în Divizia A, au cerut ca clubul sportiv al municipiului să preia și denumirea Olimpia, printr-o scrisoare adresată Primăriei și Consiliului Local Satu Mare.

Florin Fabian a declarat că scopul acestui demers este să readucă numele Olimpia în prim-plan.

,,Olimpia a fost înființată de municipalitate și trebuie să rămână a comunității. Cu toții ne dorim ca Olimpia să redevină ce a fost cândva printr-un proiect serios și stabil”, a afirmat Florin Fabian.

Ludovic Keizer, component al generației de aur a Olimpiei, a afirmat că aștepta de mult ca Olimpia să revină comunității.

,,Generația mea dorește ca numele de Olimpia să rămână , iar echipa să fie susținută de municipalitate”, a declarat Ludovic Keizer.

Primarul Kereskényi Gábor a mulțumit foștilor fotbaliști de la Olimpia pentru inițiativa, care se va concretiza într-un proiect de hotârâre ce va fi discutat în ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare.

,,Mulțumesc gloriilor fotbalului sătmărean pentru inițiativă. Olimpia este a orașului, este a sătmărenilor, este a foștilor jucători ai Olimpiei. Este normal ca de acum înainte, indiferent cine este primar, cine sunt consilierii locali, cine este la conducerea clubului, numele Olimpia să fie pe frontispiciul clubului sportiv al orașului.”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Cei care susțin acest demers sunt:

Ludovic Keizer, Báthory József, Iosif Vigu, Florin Fabian, Zoltan Ritli, Tiberiu Csik, Alexandru Pinter, Paul Levente, Vasile Boudi, Cosmin Iuhas, Csenteri Jozsef, Ciprian Brata, István Svarczkopf, Ervin Zsiga, Dorel Ardelean, Vasile Mihovici, Daniel Oșan, Imre Tempfli, Tibor Blatniczki, Marius Bălău, Romulus Blaga, Daniel Frei, Gabriel Cadar, Răzvan Prodan, Ciprian Prodan, Gheorghe Lohan, Sorin Pătcaș, Robert Rozsel, Vasile Mociran, Cornel Ene, Dumitru Hotca, Florin Oros, Cornel Ioan Pop, Gheorghe Sabou.

VIDEO

https://www.facebook.com/JurnaluldeSatuMare.ro/videos/665403631402262/

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente