sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smÎn municipiul Satu Mare va începe distribuirea pachetelor cu alimente de la...

În municipiul Satu Mare va începe distribuirea pachetelor cu alimente de la UE

În doar câteva zile, în orașul Satu Mare, începe distribuirea pachetelor cu alimente de la Uniunea Europeană. Ajutoarele alimentare de la UE se acordă prin Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate.

La nivelul municipiului Satu Mare distribuirea ajutoarelor constând în produse alimentare de la Uniunea Europeană are loc în perioada 10 mai – 20 mai 2022, de luni până vineri de la ora 8 la 14 în locația fostului Centru de zi Speranța de pe strada C.A. Rosetti nr. 2.

Conform informării pe care o vor primi prin poștă, beneficiarii de ajutoare alimentare de la UE trebuie să se prezinte pentru ridicarea cutiilor cu actele de identitate. În evidențele Direcției de Asistență Socială se află 61 de beneficiari de ajutor social și 267 de persoane din familii care beneficiază de de alocație pentru susținerea familiei.


Ajutoarele alimentare de la UE se acordă prin Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate. În municipiul Satu Mare, de distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană se ocupă Direcţia de Asistenţă Socială. Conform legii, fiecare membru din familia beneficiară are dreptul la câte o cutie de alimente de la Uniunea Europeană.


Conform Hotărârii Guvernului nr. 784 din 2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, categoriile beneficiare de ajutoare alimentare, produse de igienă sunt beneficiarii de venit minim garantat (ajutor social) acordat conform Legii nr. 416 din 2001, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 şi persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, victime ale calamităţilor, persoane dependente, aflate în situaţii asemănătoare stabilite prin anchete sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente