Acasă Educatie&Cultura In perioada 17-19 iulie, Festivalul medieval de la Ardud, la a IV-a...

In perioada 17-19 iulie, Festivalul medieval de la Ardud, la a IV-a ediție

Orașul Ardud va găzdui în perioada 17-19 iulie, cea de-a IV-a ediție a „MedievArtFest”, un eveniment dedicat rememorării trecutului istoric al localității. Festivalul medieval din acest an va marca și opt secole de la prima atestare documentară al așezării de la poalele cetății Ardudului.

festivalDetalii cu privire la festivalul medieval din acest an au fost oferite de către primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, directorul Casei de Cultură „Augustin Mircea”, Mircea Câcu și secretarul Primăriei Ardud, Cristian Micle, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 6 iulie.

În luarea de cuvânt, edilul orașului Ardud a subliniat faptul că ediția din acest an a festivalului medieval va fi unul deosebit deoarece va marca și opt secole de la prima atestare documentară a localității. Totodată, în acest an, festivalul va avea și un caracter internațional, prin prezența unor ordine cavalerești venite de peste granițele țării.

În cadrul „MedievArtFest” 2015 va avea loc și un simpozion de istorie, în cadrul căruia vor susține prelegeri reputați istorici de la mai multe centre universitare din țară.

La festivalul din acest an vor participa: Ordinul Cavalerilor de Mediaș; Ordinul Cavalerilor Lup; Ordinul Cavalerilor ArtGotica; Ordinul Cavalerilor de Muhlbach; Ordinul Crux Alba (Ungaria); Cimpoierii de Transilvania, Nomen est Omen, etc.

Evenimentul din acest an este organizat de Primăria și Consiliul Local Ardud în colaborare cu Casa de Cultură „Augustin Mircea” din oraș.

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente