Acasă sus În Satu Mare se va realiza primul muzeu de autoturisme românești din...

În Satu Mare se va realiza primul muzeu de autoturisme românești din țară

Sâmbătă, 23 august o dată cu împlinirea a 45 de ani de la lansarea primului model Dacia 1300, Retromobil Club Romania      (R.C.R), filiala Maramureș a organizat evenimentul FABRICAT IN ROMANIA, marcat de o paradă de mașini de epocă exclusiv de fabricație românească. Evenimentul a fost organizat în patru orașe din țară simltan: București, Cluj-Napoca, Baia Mare și Suceava, iar în cadrul întâlnirii au fost prezintate automobile, autoutiliare, camioane, motociclete și motorete.

La parada de la Baia Mare au participat și delegația sătmăreană, formată din: Beniamin Kira – Dacia 1100, George Negrea – Dacia 1300 și Vlad Rakolti – Mercedez Bot de Cal.

Aceștia de asemenea au organizat în urmă cu 2 luni un eveniment unic în țară, la care au participat echipaje din Polonia, Ucraina și România, Intâlnirea Cluburilor Drum Bun, evenimet apreciat de marile cluburi de mașini retro din Europa.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat și despre necesitatea unui muzeu al automobilismului românesc, ocazie cu care omul de afaceri sătmărean, Beniamin Kira și-a anunțat dorința de a realiza un muzeu, primul de acest gen din țară, din fonduri proprii. „Vreau să construiesc un muzeu al automobilismului românesc la Satu Mare, deoarece am remarcat că în România din păcate nu există așa ceva. Dacă ne ajută Dumnezeu în vom inaugura în primăvara sau vara anului 2015”. A declarat Beniamin Kira.

Alături de vehiculele istorice românești, la Baia Mare au fost expuse și modelele care încă nu îndeplinesc condiția de vechime pentru a căpăta acest statut. Recent R.C.R. a transmis Registrului Auto Român o nouă solicitare de aliniere a legislației românești la cea europeană, în sensul inclderii în categoria vehiculelor istorice cele cu 30 de ani vechime.

george negrea-beniamn kira 2beniamin kira beniamin kira1 DSC_1154 george negrea george negreea-beniamin kira parada  (1) parada  (2) parada  (3) parada  (4) parada  (5)DSC_1257DSC_1131

1 COMENTARIU

  1. Felicitari domnului Kira Beniamin pentru minunatul proiect cu care orasul nostru, cu siguranta va iesi in evidenta! Dumnezeu sa va ajute sa duceti la realizarea muzeului!Cu siguranta ve-ti ramane in istoria Satmarului si lumea va vorbi despre fapta dumneavoastra!

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente