29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEconomico-socialSocialÎn ultimele 24 de ore alți 14 ucraineni au fost depistați pe...

În ultimele 24 de ore alți 14 ucraineni au fost depistați pe fâșia verde

În data de 01 aprilie a.c., puţin după miezul nopţii, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Tarna Mare, patru cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Anterior, în data de 31 martie, în jurul orei 09.00, colegii din cadrul aceluiaşi sector au depistat, la 1.500 metri de frontiera cu statul ucrainean, alte două persoane. Este vorba despre doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 33, respectiv 43 de ani, care au trecut din ţara natală pe teritoriul statului nostru.

În data de 31 martie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 2.000 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Cidreag, trei persoane – cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 33 şi 42 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

În cursul zilei de 31 martie a.c., în jurul orei 17.30, în zona de competenţă a Sectorului Poliției de Frontieră Negreşti Oaş, județul Satu Mare, poliţiştii de frontieră au depistat, la aproximativ 13.000 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Târşolţ, un cetățean ucrainean, în vârstă de 51 de ani, care a trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Câteva ore mai devreme, un alt echipaj PF din cadrul aceluiaşi sector a descoperit, la circa 1.000 metri de frontiera cu Ucraina, pe direcţia localităţii Cămârzana, alte patru persoane, toţi cetăţeni ucraineni, având vârste cuprinse între 31 şi 37 de ani. Şi aceste persoane au trecut din Ucraina în România verde prin alte locuri decât cele destinate controlului de frontieră.

Toate aceste persoane au solicitat o formă de protecție statului român, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 206 cereri de acordare a statutului de azilant în România. 93 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni în punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, iar alte 113 de către persoane depistate la frontiera verde în zona de competenţă a sectoarelor P.F. Halmeu, Tarna Mare sau Negreşti Oaş,

În toate aceste cazuri au fost informate autoritățile abilitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente