29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăEducatie&CulturaBiblioteca Județeană a marcat Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret

Biblioteca Județeană a marcat Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret

Biblioteca Județeană Satu Mare a marcat în avans Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret, care se sărbătorește pe data de 2 aprilie începând din anul 1967. Pe 2 aprilie 1805, în Danemarca, s-a născut scriitorul Hans Christian Andersen, astfel că această zi a fost aleasă ca Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret, fiind de fapt un omagiu adus îndrăgitului scriitor.

În acest context, Biblioteca Județeană Satu Mare, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și cunoscutul artist plastic sătmărean Alexandru Ardelean, a derulat vineri, 1 aprilie, o serie de activități reunite sub genericul „Descoperă magia poveștilor” pentru a marca Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.

Sărbătorirea acestei zile este un omagiu adus marelui scriitor danez, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor, dar şi o încercare în plus de a-i atrage pe cei mai mici cititori în minunatul univers al cărţilor. Basmele şi povestirile marelui scriitor danez au fost traduse în peste 100 de limbi, înfrumuseţând copilăria multor generaţii de copii din întreaga lume”,transmite Biblioteca Județeană Satu Mare.

Activitățile derulate au vizat promovarea lecturii ca mijloc de învățare, de dezvoltare a limbajului, deprinderilor de ascultare și capacității de concentrare a copiilor. Totodată, s-a demonstrat că ilustrațiile din cărți le dezvoltă micilor cititori gustul artistic, prin expunerea la diferite forme de artă.

Având ca puncte de pornire aceste considerente, toți cei implicați în activitate – bibliotecari, cadre didactice, psihologi și artiști plastici, deopotrivă, au derulat împreună cu elevii participanți ateliere de lectură, de scriere și de ilustrație, completate de crearea unui ingenios puzzle al poveștilor lecturate. Au participat elevii claselor a IV- a A și a IV-a C, coordonați de doamnele învățătoare Crina Manuela Dan și Manuela Ștef”, mai spun reprezentanții Bibliotecii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente