Acasă Locale Stiri Satu Mare Incendiu la o casă în Moișeni

Incendiu la o casă în Moișeni

În cursul zilei de ieri 17.02.2015, la ora 21.52, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit, din localitatea Moișeni, județul Satu Mare.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației de Pompieri Negrești Oaș, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, acționând în colaborare cu SVSU Certeze.
În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la bucătăria de vară , existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă de locuit.
Pompierii au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia și reușind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.
Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din soba situată în această încăpere și care a incendiat materialele combustibile, aflate în imediata apropiere a acesteia.
Ca urmare a producerii evenimentului, au ars și au fost distruse, atât construcția din lemn a acoperișului cât și mobilierul încăperii, dar și alte bunuri electronice din bucătărie.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetățenilor care utilizează pentru încălzirea locuințelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
– verificarea stării de funcționare a aparatelor și mijloacelor de încălzire pe lemn;
– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– îndepărtarea materialelor combustibile sau neamplasate corespunzător, față de sursa de încălzire.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente