Acasă Locale Internationale Vladimir Putin cere Kievului să le permită militarilor săi să se predea...

Vladimir Putin cere Kievului să le permită militarilor săi să se predea rebelilor la Debalțeve

Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut Guvernului ucrainean să le permită soldaților săi să se predea rebelilor proruși care au asediat orașul Debalțeve, unde luptele continuă în pofida armistițiului de la Minsk, relatează Sky News, în pagina electronică.

Rebelii proruși au încercuit militarii ucraineni în acest oraș și au luat numeroși prizonieri.

Putin a declarat că Kievul ar trebui să le permită militarilor să se predea și a avertizat Guvernul să nu „împiedice soldații din armata ucraineană să depună armele”. „Dacă nu sunt capabili să ia această decizie ei înșiși și să dea acest ordin, atunci sper că nu vor pune sub acuzare persoanele care vor să își salveze viețile lor și pe ale altora”, a declarat el.

Putin a adăugat că speră că rebelii le vor permite ucrainenilor să se întoarcă la familiile lor după ce se vor preda.

Focuri de artilerie au loc în orașul Debalțeve le fiecare cinci secunde și cerul este acoperit de fum negru. Rebelii susțin că acordul de săptămâna trecută nu se aplică la Debalțeve, un punct strategic între cele două zone controlate de rebeli.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a numit operațiunea rebelilor din Debalțeve un „atac cinic la adresa acordului de la Minsk”.

În timpul unei conversații telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, marți, Poroșenko a cerut Uniunii Europene și comunității internaționale să adopte o „reacție dură față de acțiunile trădătoare ale rebelilor și Rusiei”.

Cel puțin zece militari ucraineni au fost uciși și mulți alții au fost răniți în interiorul și în jurul orașului de la intrarea în vigoare a armistițiului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente