Acasă Locale Stiri Satu Mare Incendiu la Rătești

Incendiu la Rătești

În ziua de 08.02.2015, la ora 04.20, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la coșul de fum al unei case de locuit, din localitatea Rătești.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, și un echipaj SMURD.
Pompierii au constatat că ardea coșul de fum de la acoperișul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperișul, respectiv, casa de locuit.
Au ars: funinginea și depunerile din interiorul coșului de fum și tavanul încăperii, pe o suprafață de aproximativ 16 m2.
Cauza incendiului: coș de fum, amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialul lemnos din jurul hornului.
Proprietarul imobilului, un bărbat de 81 de ani, a acuzat insuficiență respiratorie, fiind preluat de un echipaj SMURD, care, dupa ce i-a acordat primul ajutor medical, l-au transportat la UPU Satu Mare.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetățenilor care utilizează pentru încălzirea locuințelor, centrale termice pe lemn,ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
-verificarea stării de funcționare a aparatelor și mijloacelor de încălzire pe lemn;
-verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente