Acasă Locale Stiri Satu Mare Incendiu la Rătești

Incendiu la Rătești

În ziua de 08.02.2015, la ora 04.20, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la coșul de fum al unei case de locuit, din localitatea Rătești.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, și un echipaj SMURD.
Pompierii au constatat că ardea coșul de fum de la acoperișul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperișul, respectiv, casa de locuit.
Au ars: funinginea și depunerile din interiorul coșului de fum și tavanul încăperii, pe o suprafață de aproximativ 16 m2.
Cauza incendiului: coș de fum, amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialul lemnos din jurul hornului.
Proprietarul imobilului, un bărbat de 81 de ani, a acuzat insuficiență respiratorie, fiind preluat de un echipaj SMURD, care, dupa ce i-a acordat primul ajutor medical, l-au transportat la UPU Satu Mare.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetățenilor care utilizează pentru încălzirea locuințelor, centrale termice pe lemn,ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
-verificarea stării de funcționare a aparatelor și mijloacelor de încălzire pe lemn;
-verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente