Acasă Locale Stiri Satu Mare Incendiu la Spitalul vechi la Psihiatrie

Incendiu la Spitalul vechi la Psihiatrie

incendiu-Spitalul-Vechi-23
Un bolnav internat pe Secția de Psihiatrie cronici a Spitalului Vechi a dat foc în această seară (3 aprilie) la salteaua din patul în care stătea. În incendiu au fost rănite două persoane care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Bolnavul care a provocat incendiul a suferit arsuri pe 10% din suprafața corpului, iar o altă persoană, o femeie în vârstă de 71 de ani s-a intoxicat cu fum.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian “în momentul izbucnirii incendiului în cadrul secției erau interenați 40 de pacienți. Doi dintre aceștia, un bărbat și o femeie au suferit arsuri. Bărbatul, în vărstă de 38 de ani, a suferit arsuri de III și IV, pe 10% din suprafața corpului, pe torace și membre. Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe după care, la sala de operație unde s-a efectuat, sub anestezie, toaleta arsurilor. În momentul de față pacietul, stabilizat, se află internat la Chirurgie Plastică.

A doua victimă, o pacientă în vîrstă de 71 ani a suferit arsuri superficiale la nivelul unui antebraț și o ușoară intoxicație cu fum și se află la UPU, conștientă, stabilizată. Pentru ceilalți pacienți s-a luat măsura mutării lor temporare în cadrul secției de Psihiatrie acuți în condiții de siguranță deplină. În urma incendiului au fost afectate trei spații printre care un salon și o magazine, au ars saltele, cerșafuri, paturi, dulapuri”.

La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, dar și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, respectiv prefectul Eugeniu Avram. Incendiu a izbucnit în jurul orei 19.30 și a fost stins pe 20.30.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente