29.8 C
New York City
luni, octombrie 3, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareÎncep aglomerațiile din vămi

Încep aglomerațiile din vămi

vama1

Având în vedere că, în perioada 24 aprilie – 4 mai, credincioșii ortodocși vor sărbători Floriile și Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria, se  preconizează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport.

În acest sens, ITPF Sighetu Marmației a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane și autovehicule prin punctele de frontieră să se desfășoare în condiții normale. Au fost dispuse măsuri organizatorice desuplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, vor fi  suplimentate arterele de control, pe sensul de ieșire sau intrare în țară, după caz, în limita configurației și a infrastructurii  punctelor de trecere a frontierei.

În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliția de Frontieră Română  a dezvoltat o aplicație on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpul de așteptare pentru efectuarea controlului de frontieră va fi monitorizat la nivelul tuturor punctelor de trecere și va fi actualizat în aplicația respectivă.

Reamintim că Poliția de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetățenilor din state membre UE și non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, în conformitate cu prevederile legislației interne și internaționale.

Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente