29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareInfracțiuni contra siguranței circulației publice

Infracțiuni contra siguranței circulației publice

politia rutiera

Joi, 11 august, polițiștii rutieri din județul Satu Mare au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și în scopul determinării conducătorilor auto să respecte regulile de circulație. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 23 000 de lei și au fost reținute cinci permise de conducere.

Pe tot parcursul zilei, polițiștii rutieri sătmăreni au efectuat controale în trafic menite să prevină producerea de accidente rutiere și să combată cauzele generatoare ale acestora. Polițiștii au urmărit în special depistarea și sancționarea șoferilor care nu respectă regimul legal de viteză pe drumurile publice.
În cadrul acțiunilor desfășurate pe principalele artere de circulație din județ, pentru toate abaterile constatate, au fost aplicate 174 sancțiuni contravenționale, din care 44 strict pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 23 350 lei.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.
Cea mai mare valoare înregistrată de aparatele radar ale poliției rutiere, a fost stabilită pentru un conducător auto de 41 ani din Pecica, județul Arad, care a condus un autoturism cu o viteză de 123 km/h, pe DN 19, în localitatea Decebal.

Tot în cadrul acțiunilor desfășurate ieri, în jurul orei 08.10, a fost identificat în trafic un conducător auto de 28 de ani din localitatea Hrip, care conducea un autoturism, între Satu Mare și Amați, pe care avea aplicate plăcuțe de înmatriculare provizorii și pentru care autorizația de circulație era expirată. Tânărul este cercetat pentru punerea în circulație pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Recomandări ale Poliției Rutiere

Creștinii ortodocși și cei catolici sărbătoresc anual, la data de 15 august evenimentul religios cunoscut sub denumirea de Adormirea Maicii Domnului, iar la nivel național, peste 2 milioane de români își serbează ziua onomastică.
Sărbătoarea oferă ocazia unor comunități locale să organizeze manifestări cultural artistice cum este cazul și a celor din județul nostru din orașele Tășnad și Ardud. De asemenea, sărbătoarea determină un aflux mare de credincioși către lăcașurile de cult, cum ar fi cele din Bixad și Măriuș.
Raportându-ne la tragicul eveniment care a avut loc în această perioadă în cursul anului trecut, când pe raza orașului Ardud, un accident rutier s-a soldat cu decesul a 6 tineri, Poliția Rutieră va lua în acest an măsuri sporite pentru prevenirea producerii a astfel de evenimente, prin suplimentarea efectivelor care vor acționa în nopțile de 14/15.08, respectiv 15/16.08.2016, atât în puncte fixe de control instituite pe tronsoanele adiacente zonelor de manifestări, cât și în patrulări pe sectoare de drum.
Folosim acest prilej de a recomanda tuturor participanților la trafic să respecte normele rutiere, în special cele referitoare la:
– consumul de alcool la volan, știind fiind faptul că deși încetinește multe din funcțiile organismului, alcoolul duce la dispariția inhibițiilor, ceea ce determină deseori un comportament impulsiv și lipsa controlului, situații care pot fi fatale șoferului,

– viteza excesivă, ținând cont de faptul că viteza determină creșterea distanței de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranță și că determină agravarea consecințelor accidentelor rutiere indiferent de cauză,
– depășire, nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare și păstrați o distanță sigură față de autovehiculul din față.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente