Acasă Locale Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

politia-rutiera-satu-marePolițiștii rutieri, aflați la datorie pe principalele artere de circulație, în scopul supravegherii traficului și prevenirii producerii de accidente grave, au depistat și marți, 2 iulie a.c., șoferi ce au încălcat flagrant normele rutiere, întocmind dosare penale pe numele acestora.

Spre exemplu, un orădean de 43 de ani, a condus autovehiculul pe drumurile publice având o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost implicat și într-un eveniment rutier, pe Strada Botizului din Odoreu, când a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat cu mașina într-un cap de pod. Din fericire, nu au fost rănite persoane în urma accidentului, însă șoferul, Călin O., s-a ales cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Un alt șofer, de 19 ani, din Livada Mică, Dorel N., a fost surprins de polițiștii Postului de Poliție Orașu Nou, la volanul unui autoturism, deși nu deținea permis de conducere de nicio categorie. Mai mult, din verificări a rezultat că autoturismul condus pe DN 19 de tânăr avea și numerele de înmatriculare expirate din luna mai a.c.

În consecință, șoferul este anchetat acum pentru comiterea a două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice: conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Pe linie rutieră au acționat marți, în colaborare cu specialiști R.A.R.,  și polițiștii rutieri din Livada, care au urmărit depistarea în trafic a șoferilor ce conduc autoturisme cu defecțiuni tehnice. În cadrul acestor acțiuni au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.400 lei și au fost reținute 4 certificate de înmatriculare.

Un incident rutier s-a petrecut marți, după ora 16.00, la trecerea la nivel de cale ferată din localitatea Botiz. Un conducător auto de 63 de ani, din Satu Mare, nu a mai putut controla autoturismul în momentul apropierii de bariera ce era închisă și a lovit-o, provocând avarii. Nu au fost înregistrate victime în acest caz, valoarea prejudiciului material urmând a fi stabilită.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente