Acasă Locale Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

politia maramuresÎn cadrul acțiunilor de prevenire a evenimentelor rutiere grave, polițiștii sătmăreni au depistat mai mulți conducători auto ce au încălcat flagrant normele de circulație.

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost surprinși în trafic de echipajele rutiere conducând autovehicule neînmatriculate ori fără a deține permise de conducere. Este cazul unui tânăr de 23 de ani, Sorin B., care a fost depistat de polițiștii rutieri din Ardud, conducând autoturismul pe DJ 194 D, fără a avea permis de conducere de nicio categorie.

La volan a urcat și Călin S., de 43 de ani, deși permisul său de conducere fusese suspendat, iar Mirela B., de 25 de ani a condus pe DN 19, în localitatea Negrești Oaș, un autoturism ce avea autorizația provizorie de circulație expirată.

În cazul altor 8 șoferi, abaterile comise în trafic nu au întrunit elementele constitutive ale unor infracțiuni, polițiștii aplicând măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. Astfel, trei sătmăreni au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, aparatul etilotest relevând în cazul acestora concentrații cuprinse între 0,12 și 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei șoferi au rămas fără permise pentru următoarele 90 de zile.

Celelalte 5 permise au fost suspendate pentru depășirea cu peste 50 km/oră a limitei de viteză legal admise, angrenare în depășiri neregulamentare, nerespectarea culorii roșii a semaforului și neacordarea de prioritate altor vehicule.

Tot în cadrul acțiunilor pe linie rutieră derulate joi au fost depistate în trafic 15 autoturisme ce prezentau defecțiuni tehnice și au fost reținute 3 certificate de înmatriculare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente