Acasă Locale Duminică are loc cea de-a V-a ediție a "Paradei Florilor"

Duminică are loc cea de-a V-a ediție a „Paradei Florilor”

parada-florilor-sm6Respectând tradiția începută în anul 2007, APM Satu Mare în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va organiza duminică, 26 mai cea de a V=a ediție a „Paradei Florilor” care are ca scop conștientizarea comunității sătmărene privind importanța spațiilor verzi.

An de an, această acțiune a conținut elemente de noutate. Dacă la prima ediție alaiul florilor a fost format dintr-un car alegoric, majorete, fanfară si copii îmbrăcați în costume din materiale reciclabile, în anii următori acestora s-au alăturat caleașca împodobită cu flori și bicicliștii. Noutatea ediției din acest an sunt carurile alegorice ale agenților economici, decorate cu flori însoțite de copii îmbrăcați în costume populare. Toți sătmărenii să se alăture alaiului fie pe biciclete frumos împodobite cu flori sau pe jos.

Programul zilei de duminică începe de la  ora 9.00, la Complexul de educație ecologică ”Casa verde”  unde va avea loc premierea câștigătorilor concursului ”Oază verde pentru educație” la care s-au înscris 16 instituții de învățământ din municipiul Satu Mare  și a avut ca scop extinderea spațiului verde din incinta curților instituțiilor de învățământ și crearea unei noi zone verzi cu scop instructiv educativ și recreativ pentru elevi și cadre didactice.

De la ora 10.00, în fața Complexului de educație ecologică ”Casa verde” va avea loc o depunere de coroane la statuia lui Kiss Gedeon, părintele Grădinii Romei.

De la ora 10.15 va porni alaiul format din bicicliști, mașini alegorice ale646x404 agenților economici decorate cu flori, majorete, fanfara de la Urziceni, copii îmbrăcați în costume din materiale reciclabile, cadre didactice, organizatori, cetățeni sătmăreni doritori să se alăture acestei mișcări de sensibilizare a comunității privind importanța spațiilor verzi. Traseul ”Paradei Florilor” va fi: Grădina Romei – Calea Traian –  B-dul  I.C. Brătianu – P-ța Libertății –  Catedrala Romano-Catolică.

Pentru desfășurarea evenimentului în condiții optime și pentru a crea condiții prielnice petrecerii a câtorva ore de liniște în aer curat, în centrul vechi al municipiului pentru toți sătmărenii, va fi sistată circulația de pe traseul: Calea Traian – I.C.-Brătianu- Piața Libertății  (între orele 10.00 – 11.00) și în fața catedralei Romano-Catolice din Piața Libertății (între orele 10.00 – 14.00).

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente