duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareInfracțiuni la regimul rutier

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 20 august a.c , în jurul orei 20,30 polițiști rutieri careieni , au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe raza localității Sanislău.

Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului s-a stabilit faptul că Gheorghe D. a condus autoturismul marca Dacia pe strada 7 Noiembrie din localitate și a accidentat un tânăr , în vârstă de 16 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure, după care conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără acordul polițiștilor. În urma evenimentului a rezultat accidentarea ușoară a pietonului. La scurt timp conducătorul auto a fost identificat de către polițiști , în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu poseda permis de conducere de nici o categorie. Totodată în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Un timișorean  a fost depistat de către polițiștii Serviciului Rutier conducând autoturismul marca VW pe raza localității Drăgușeni din județul Satu Mare . Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii efectuează cercetări sub apectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice au unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală. În ambele cazuri persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Polițiștii din cadrul Birourilor de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfășurat miercuri  o acțiune pe linia normelor de conviețuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r și combaterea infracțiunilor stradale, în zonele intens circulate ale municipiului  respectiv zona Piața Libertății, Calea Traian, bulevardul Lucian Blaga, strada Careiului  ocazie cu care au fost aplicate 34 de contravenții  în valoare de 9300 lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente