sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareInsistența coruptă a guvernului Ponta nu vă dă de gândit?

Insistența coruptă a guvernului Ponta nu vă dă de gândit?

Statul suntem Noi. Da, noi, contribuabilii, avem acțiuni la Rompetrol. Trebuie să știm, să oprim fărădelegea. Guvernul Ponta ignoră orice avertisment al Curții Constituționale. Marșul ilegalităților guvernamentale continuă.

1. Aprobată de Parlament, Legea privind memorandumul cu Rompetrol a fost atacată de președintele României și PDL la Curtea Constituțională. Aceasta a declarat-o neconstituțională.

2. Ponta încearcă acum asumarea guvernamentală. Din nou, instituțiile statului îi atrag atenția că este ilegal. Consiliul Concurenței contestă modalitatea în care statul vinde 26,69% din pachetul de acțiuni deținute la Rompetrol, considerând că vânzarea trebuie făcută printr-o procedură deschisă. Se recomandă inițierea unei proceduri de vânzare competitive. Mai mult, Consiliul Concurenței remarcă lipsa din Memorandumul de înțelegere cu Rompetrol a strategiei de vânzare a acțiunilor.

3. Noi toți pierdem. Se continuă scenariul din 2003, unde aranjamentul fraudulos de privatizare între guvernul Năstase-Patriciu a intrat în vizorul Organelor de anchetă, la sesizarea consilierului președintelui Ion Iliescu, Ioan Talpeș.

Ce pierdem?

Grupul Rompetrol își asumă obligația de a achita 200 de milioane de dolari statului român contra unui pachet de 26,69% din acțiunile acestuia; statul mai rămâne cu 18% din acțiuni. Prin urmare, rolul statului în adoptarea deciziilor va fi lipsit de orice importanță. Apar însă niște posturi recompensă pentru rudele membrilor USL.

Operațiunile contractuale Rompetrol nu au niciun termen limită. Vagă este și prevederea înființării unui fond de investiții kazah-roman, în care Rompetrol va deține 80% din participații, iar statul român 20%. N-ar fi de mirare ca după puțin timp acesta să fie declarat falit.

Statul, adică noi, contribuabilii, nu avem nicio garanție privind îndeplinirea obligațiilor contractuale. Atitudinea noastră contează. Guvernul Ponta nu apără decât România interesului personal.

Andreea PAUL

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente