duminică, iunie 16, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smInspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat amenzi în valoare de zeci de...

Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat amenzi în valoare de zeci de mii de lei

Controale la cofetării, brutării și magazine alimentare. Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat amenzi în valoare de zeci de mii de lei.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 25 – 31 august, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro-alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care – 4 amenzi contravenționale în valoare totală de 40.000 lei, pentru 4 unități din care – 1 cofetărie, + 1 brutărie + 1 magazin alimentar + 1 depozit alimentar, din localitățile Satu Mare – 3, Valea Viului – 1, – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, dar și 5 avertismente pentru 5 producători particulari, de legume fructe din piețele agro-alimentare din Satu Mare  – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață, pentru comercializare.

DSVSA Satu Mare va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor zonelor de agrement, ștrandurilor, taberelor și  pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor episoade nedorite.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente