Acasă Locale Inspectorii DSVSA Satu Mare au depistat la Ghenci un caz de leucoză...

Inspectorii DSVSA Satu Mare au depistat la Ghenci un caz de leucoză enzootică

vacaInspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada  30.05.2013  –  06.06.2013, un număr de 74 de acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat două amenzi contravenționale în valoare totală de 1.200 lei.

Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine, unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea și etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existența echipamentelor de protecție. Deficiențele sancționate au fost:

-nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare. Un magazin alimentar din Mădăras a fost sancționat cu amendă de 600 lei.

-comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă, conform prevederilor legale. Administratorii unei plăcintării din Negrești Oaș au fost sancționați cu o amendă de 600 lei.

De asemenea, în această perioadă medicii veterinari de liberă practică efectuează inspecții în exploatațiile de animale conform Programului Strategic pe anul 2013. Cu această ocazie DSVSA Satu Mare solicit proprietarilor de animale să acorde tot sprijinul în desfășurarea acestei acțiuni. A fost diagnosticată și confirmată cu Leucoză Enzootică Bovină, în Laboratorul de specialitate din cadrul L.S.V.S.A. Satu – Mare, o bovină, în localitatea Ghenci.

Tot în această perioadă a fost demarată acțiunea de informare a populației din județ, despre acțiunea  de vaccinare antirabică a vulpilor, aerian, în perioada 17.06. – 21.06.2013 și prin aplicarea directă a momelilor vaccinale la nivelul vizuinilor începând cu data de 25.06.2013.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente