luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleSocietatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare a demarat proiectul Biodiversitatea Ariilor Protejate...

Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare a demarat proiectul Biodiversitatea Ariilor Protejate ”Râul Tur” – o comoară comună

carpatinaProiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România, prin programul Spații Verzi. Bugetul total al proiectului este de 27.525 lei, din care 19.785 lei este finanțare nerambursabilă și 7.740 lei este contribuția proprie a organizației. Termenul de realizare a proiectului este data de 30 septembrie 2013.

Scopul principal al proiectului este ca la sfârșitul proiectului publicul larg să cunoască bogăția în viețuitoare a Ariilor Protejate ”Râul Tur”. Majoritatea oamenilor nu cunosc bogăția pajiștilor, pădurilor și apelor, astfel nici nu pot prețui și conserva această bogăție.

Pentru atingerea scopului vor fi realizate două activități majore:

Va fi organizat un eveniment de două zile, intitulat Zilele Biodiversității. Pe parcursul evenimentului mai mulți cercetători din sfera biologiei vor fi prezenți și vor inventaria speciile într-o zonă bine stabilită. Zilele Biodiversități va fi organizat pentru prima oară în aria protejată și va fi deschis tuturor celor interesați.

Se va realiza o potecă tematică virtuală, care, de-a lungul unui traseu, va prezenta bogăția habitatelor din zonă și viețuitoarele acestor habitate. La stațiile potecii vor fi amplasate așa numite coduri QR, care prin fotografiere cu un smartphone vor afișa informațiile acelei stații. Poteca tematică virtuală va fi accesibilă și pe pagina de internet a Ariilor Protejate Râul Tur.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

– Organizarea Zilelor Biodiversității, de cel puțin două zile

– Participarea a cel puțin de 20 de cercetători la eveniment

-Inventarierea a cel puțin 5 grupuri de viețuitoare: păsări, lilieci, vidre și mamifere mici, amfibieni și reptile, pești, plante și habitate

– Emiterea a cel puțin 5 comunicate de presă despre proiect și activitățile proiectului

– Realizarea unui video reportaj de 5 minute în trei limbi

– Realizarea unei poteci tematice virtuale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente