duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleInspectorii DSVSA Satu Mare au închis două plăcintării

Inspectorii DSVSA Satu Mare au închis două plăcintării

placintarieInspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 9-16 mai un număr de 73 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat patru avertismente, două amenzi contravenționale, în valoare de 1.200 lei și au emis două ordonanțe de suspendare a activității de funcționare pentru două plăcintării.

Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine, unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non-animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte. În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea și etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existența echipamentelor de protecție.

Deficiențele sancționate au fost: nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în ceea ce privește depozitarea produselor alimentare. Un depozit alimentar din Satu Mare a fost amendat cu 600 lei; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar. Un magazin alimentar  din Terebești a primit o amendă de 600 lei; lipsa contractului cu o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, primăriile, Terebești, Apa, Medieșu Aurit și Ardud au primit avertisment. De asemenea, au fost emise ordonanță de suspendare a activității de funcționare pentru două plăcintării din Satu Mare.

Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare vor continua  și în  perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, a preveni difuzarea bolilor transmisibile și a reduce riscul de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente