29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
Acasăinterviu JurnalInterviu cu Ioana Bran: ''O afacere în care este implicată toată familia...

Interviu cu Ioana Bran: ”O afacere în care este implicată toată familia este și o afacere de suflet care pe lângă greutăți are foarte multe părți frumoase”

branPentru început, spune-mi te rog câteva lucruri despre tine?

Bună ziua! Mă numesc Ioana Bran, anul acesta împlinesc 30 de ani și în prezent lucrez cu mare drag alături de familia mea în cadrul companiei pe care o avem . În timpul care-mi rămâne liber îmi place să mă implic în cât mai multe activități cum ar fi : politică locală (sunt membru PSD din 2010) , voluntariat în cadrul clubului Rotaract Satu Mare.

Te ocupi și de promovarea produselor voastre Bran, care este secretul ”licorii magice”? De unde provin rețetele?

Cum spuneam este o afacere de familie , suntem la a 4-a generație de “pălincari” ca atare este normal ca secretul și rețeta produselor noastre să se păstreze și să se transmită din generație în generație. O dovadă a autenticității și a tradiționalității produselor noastre este Atestatul de Produs Tradițional pe care-l deținem . Metoda de producție este 100% tradițională și produsele sunt 100% naturale.

Presupun că în decursul anilor ați avut în nenumărate rânduri de furcă cu legislația care, să o spunem pe cea dreaptă pune mai multe piedici decât să caute să ajute investitorii. Și, mai ales pe cei din domeniul alcoolului …

Într-adevăr legislația în domeniul băuturilor alcoolice este aparte , mult mai greoaie și mai restrictivă decât în alte domenii , dar nu imposibilă. O diminuare a taxelor ne-ar ajuta foarte mult pe termen lung și ar fi benefică atât nouă cât și consumatorului final.

bran (4)Brandul BRAN este cunoscut atât în țară cât și peste hotare. Ați fost distins cu o serie de medalii, diplome și premii la târgurile internaționale la care ați participat. Care considerați că a fost momentul consacrării dumneavoastră pe piață produselor de lux?

În anii 2010-2011 am început să intrăm mai puternic pe piață națională , odată cu mutarea fratelui meu la București și deschizând acolo un depozit logistic. Fratele meu Daniel Bran s-a ocupat în cea mai mare parte de marketing și contractele cu marii retaileri .

Într-adevăr am participat la foarte multe târguri , expoziții și misiuni economice unde produsele nu au trecut deloc neobservate și au fost foarte apreciate , am să enumăr câteva: Korea de Sud – expoziția Mondială , Korea de Sud Misiune Economică , LAFS Cancun Mexic , Germania ITB 3 ani consecutiv , EcoGala Polonia 2 ani, Romexpo IndagraFood și Wine&Drink cel puțin de 10 ani consecutiv….

Luna trecută o revista de specialitate din Polonia după cea degustat 277 de produse alcoolice din 4 țări , a desemnat Palincă de căpșuni Bran că fiind produsul numărul 1 al lunii Mai.

Unde vă pot găsii clienții?

Distileriile Bran sunt situate în localitatea Mărtinești Județul Satu Mare, pe viitor dorim să amenajăm o cramă pentru a putea primi turiști în vizită la distilerie. Produsele se găsesc de asemenea în HoResCa , magazine cu specific tradițional , liquor store , hypermarket-urile Auchan , Carrefour , Selgros și Mega Image și pot face comenzi chiar și pe site-ul nostru www.distileriilebran.ro. Avem produse începând de la miniaturi pentru minibarul hotelurilor , suveniruri , colecții limitate din pălinci speciale (palincă de caise, pere, gutui, căpșuni, vișine, afine) până la consacrata Palincă de prune de 50% .

bran (7)Până unde se extinde piață produselor voastre și care sunt planurile de viitor?

Produsele se găsesc în Europa și anul acesta urmează să ieșim și pe celelalte continente. Legislația în domeniul băuturilor alcoolice este diferită față de alte domenii și de aceea se iese ceva mai greu din Europa. Produsele se găsesc în : Anglia , Belgia, Italia , Franța , Spania Olanda , Lithuania și în curând sperăm Canada, America și China unde suntem în discuții avansate cu clienții de acolo.

Anul acesta ați împlinit 23 de ani de funcționare, dacă puneți în balans, ce a fost rău și ce a fost bine… ce ați schimbă?

Nu aș putea spune că ceva ar fi fost rău , mai bine zis a fost un drum greu , cu muncă multă , sacrificii și implicarea întregii familii. Trebuie să menționez că o afacere în care este implicată toată familia este și o afacere de suflet care pe lângă greutăți are foarte multe părți frumoase.

Dacă ai fi primar pentru o zi, ce ai schimba în orașul Satu Mare?

De multe ori într-un întreg mandat de 4 ani că primar nu poți duce la bun sfârșit proiectele propuse , într-o zi consider că nu aș putea face foarte multe!

Îți mulțumesc pentru timpul acordat, iar pe final dacă dorești să transmiți un gând bun cuiva:

Doresc să mulțumesc în numele familiei Distileriile Bran tuturor colaboratorilor și clienților noștrii , fără de care acest drum frumos nu ar fi fost posibil și vă mulțumim și dumneavoastră pentru timpul și interesul acordat.

‘Pălincuță de cireșe/ Îmbătat-ai jupânese/ Și femei de cele alese’.

A consemnat  Adrian Bilanici

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente