duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLocaleIntrarea dinspre curte a Spitalului Judetean va fi amenajata

Intrarea dinspre curte a Spitalului Judetean va fi amenajata

Astăzi, 27 mai, în sala mică a Consiliului Județean, în cadrul unei ședințe, consilierii județeni au aprobat documentația tehnico-economică cu privire la amenajarea accesului la Spitalul Județean de Urgențe de pe strada Ravensburg Valoarea investiției se ridică la suma de aproximativ 700.000 lei.spitalu-satu-mare

Inițiativa conducerii a fost foarte bine primită de către consilierii județeni. Potrivit celor declarate de acad. dr. Virgil Enătescu, prin aprobarea acestui proiect de hotărâre se face un pas important către „umanizarea sistemului sanitar, sens în care se fac eforturi în toată țara. Acest aspect nu interesa în anii trecuți pe nimeni. Ambianța contează foarte mult pentru tratarea bolnavilor”. Consilierul județean a venit însă și cu câteva completări la proiectul inițial propus spre aprobare și anume, amenajarea unei mici librării unde aparținătorii să poată cumpăra cărți bolnavilor, dar și un chioșc de ziare, argumentând că „pacienților nu le place să fie rupți de lume. Le place să citească presa”.

Mircea Govor a declarat că „este un proiect pe care l-am promis demult sătmărenilor. Este vorba despre amenajarea intrării dinspre curtea spitalului. Vom avea acolo un spațiu pentru un sector alimentar, o cofetărie cu cafenea cu o capacitate de aproximativ 30 de persoane. Este un model preluat din Austria unde Mircea Govor a fost împreună cu președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef. Se dorește finalizarea investiției în câteva luni. Prin acest demers se are în vedere oferirea unor condiții cât mai bune, atât pentru pacienții din spital, cât și pentru cadrele medicale.

Consilierii județeni au votat și proiectul de hotărâre cu privire la „aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne pentru realizarea de investiții publice de interes județean în domeniul sănătății”. Adrian Ștef a declarat că este vorba despre achiziționarea de echipamente și aparatură medicală pentru a putea modifica clasificarea SJU de la gradul III la gradul II. Astfel, vom avea beneficii mai mari la contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Medicilor specialiști și șefilor de secții li s-a solicitat să alcătuirea unui necesar de echipamente și aparatură medicală. Suma necesară se ridică aproximativ la 11.000.000 lei.

A fost aprobat și proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetului consolidat al județului Satu Mare. Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de luni deoarece hotărârea cu privire la suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății a fost publicată în Monitorul Oficial (MO) în data de 23 mai, fiind nevoie de trei zile pentru ca aceasta să intre în vigoare. Potrivit lui Adrian Ștef, a fost primită suma de 3.300.000 lei pentru plata arieratelor, respectiv pentru continuarea investiției la Policlinica veche de pe strada Gheorghe Lazăr.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente